Oprócz hotelu, w naszym budynku mieści się również elegancka restauracja, której ofertę kierujemy nie tylko do Gości naszego hotelu, ale również do osób z zewnątrz.
Przytulne wnętrze naszej restauracji umili przychodzącym czas oczekiwania na współtowarzysza. To również doskonałe miejsce, do zrelaksowania się przy filiżance aromatycznej kawy lub do zjedzenia smacznego lunchu, czy też delektowania się smakami wytwornej kolacji.
Mniejsze restauracje, znajdujące się w centrum Bydgoszczy, z reguły nie są połączone z obiektem hotelowym. Brak możliwości rezerwacji hotelowej może być pewnym problemem w przypadku, gdy organizacja przyjęcia przewiduje większą liczbę Gości oraz całonocną zabawę.
Dzięki temu, że oferujemy Państwu połączenie dwóch tych miejsc, jesteśmy w stanie zaproponować naszym Gościom zorganizowanie urodzin, przyjęcie, a nawet wesela.
Nasi profesjonalni kucharze codziennie przygotowują rozmaite potrawy z różnych zakątków świata.
Goście naszej restauracji mogą skosztować u nas:
- pysznych, sycących zup,
- przeróżnych dań mięsnych i rybnych z ciekawymi dodatkami,
- różnego rodzaju aromatycznych kaw,
- wybornych win, idealnie dopasowanych do poszczególnych potraw,
- kolorowe drinki na bazie różnych alkoholi, przygotowywane według gustów Gościa,
- bezmięsnych przysmaków dla wegetarian,
- dań, przygotowanych szczególnie z myślą o dzieciach,
- wyśmienitych deserów, które będą idealnym dodatkiem do gorącej kawy lub pysznej herbaty.
W razie jakichkolwiek pytań, czy szczególnych próśb, nasze uśmiechnięte kelnerki, z chęcią doradzą Państwu przy wyborze dania. Natomiast w przypadku organizacji przyjęcia, sprawnie poradzą sobie w każdej sytuacji.
Poglądowe Menu Restauracji:
Zapraszamy codziennie
Od 11:00 do 22:00
W niedzielę od 11:00 do 20:00
Dania lunchowe w godz. 13:00-17:00 – każdego dnia inne menu
(serwujemy od poniedziałku do piątku):
– Zupa w cenie 6zł
– II Danie 15zł
Szef Kuchni poleca:
Krewetki królewskie smażone na maśle z nutą czosnkową polane białym winem38zł
Królewska zupa rybna 14zł
Łosoś pieczony w piecu podany na tagiatelle ze szpinakiem i serem parmezan 35zł
Grillowany Stek po amerykańsku podany z frytkami typu steakhouse i warzywami gotowanymi 45zł
Polędwiczka wieprzowa na gruszce w sosie tymiankowym z odrobiną musztardy francuskiej podana z pieczonymi ziemniakami i warzywami gotowanymi 35zł
Śniadania
Jajecznica po chłopsku z 2 jaj robiona, podawana z pieczywem 10,00 zł
Omlet „Mości Dobrodziejki” w dwóch postaciach podawany- na słono lub słodko 10zł
Półmisek „Domeyki” 20 zł
– półmisek wędlin i serów
– parówki lub jajecznica (do wyboru: na maśle, na szynce, na boczku)
– pieczywo,masło, dźem
– kawa lub herbata
Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej z dodatkami25zł
Carpaccio z polędwicy wołowej, szczodrze przyprawionej oliwą, pomidorami suszonymi , kaparami i okraszonej tartym parmezanem 25zł
Śledź śpiący pod śmietanową pierzynką z dodatkiem cebuli 14zł
Sałatki
Sałatka “Zosi” z grillowanym kurczakiem 18zł
Sałatka “Soplicowo” z serem i świeżymi warzywami 16zł
Grillowany łosoś na kruchych liściach sałat z pomidorem, ogórkiem, oliwkami i ziołowym sosem 18zł
Pieczona na różowo pierś z kaczki na mieszance sałat, z pomidorem, ogórkiem, papryką i sosem musztardowo-miodowym 20zł
Zupy:
Żur polski na borowikach w chlebie podawany 12zł
Rosół staropolski ze swojskim makaronem 8zł
,,Kociołek skrzata,, zupa grzybowa 10zł
Pikantna zupa krewetkowa 12zł
Zupa cebulowa z dodatkiem pomidorów i ziół zapiekana z serem camembert 12zł
Barszcz z pasztecikiem 10zł
Flaki Wołowe 12zł
Drugie danie:
Dania z wołowiny
Tradycyjne zrazy wołowe z ziemniakami puree i buraczkami zasmażanymi 40zł
Rumsztyk z polędwicy wołowej z kurkami i cebulą, podawany
z frytkami i kapustą zasmażaną 60zł
Stek z polędwicy wołowej, frytki, warzywa gotowane 60zł
„Jegrowy placek” z gulaszem wołowym i ogórkiem kiszonym 40zł
Grillowane medaliony z polędwicy wołowej, warzywa gotowane podane z pieczonym ziemniakiem i sosem Gorgonzola 60zł
Dania z wieprzowiny
Polędwiczka wieprzowa z sosem bekonowym serwowana
z warzywami gotowanymi i ćwiartkami ziemniaka 35zł
Polędwiczka wieprzowa z gruszką, podana na sosie tymiankowo-musztardowym, pieczone ziemniaki i warzywa gotowane 35zł
Sznycel ,,a la wiedeński ,,z polędwiczki wieprzowej z frytkami i zestawem surówek 30 zł
Pieczona lub gotowana „łapa niedźwiedzia” – golonka
z piwnymi warzywami i ziemniakami z wody 42zł
Żeberka pieczone w sosie własnym, marynowane w Coli, ziemniaki pieczone i bukiet surówek 35zł
Dania z drobiu
Filet z kurczaka marynowany w czosnku ,grillowany podawany z sosem –czosnkowo-jogurtowym, frytkami i surówkami 28zł
Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym serwowane
z makaronem tagiatelle i warzywami gotowanymi 33zł
Połowa kaczki pieczona z jabłkami, ziemniaki w ziołach
i modra kapusta 40zł
Ryby
Filet z łososia w ogrodzie warzywnym z ryżem 35zł
Pstrąg smażony w migdałach lub gotowany
podawany z frytkami i surówką z białej kapusty 30zł
Filet z dorsza w sosie śmietanowo pieczarkowym z ryżem i gotowanymi warzywami 30zł
Sandacz smażonyna na klarowanym maśle, podany ze złocistymi kurkami, frytkami i surówką z kiszonej kapusty 40zł
Dania regionalne
Bigos staropolski 15zł
„Rosyjska ruletka”: pierogi z farszem mięsnym, kapustą i grzybami, i ruskie 19zł
Kaszanka z patelni z winną cebulą 14zł
Dania Jarskie
Naleśniki ze szpinakiem i serem 15zł
Grillowany camembert z żurawiną 15zł
Tagiatelle ze szpinakiem 18zł
Camembert zapiekany w cieście francuskim, z żurawiną, orzechami, migdałami i brzoskwinią 23zł
Rizotto z dodatkiem warzyw i parmezanem, na białym winie 19zł
Dania uwarzone dla milusińskich
Naleśniki z serem waniliowym 14zł
Faworki drobiowe z frytkami i bukietem surówek 18zł
Rybny paluch z frytkami i bukietem surówek 18zł
Kotlecik drobiowy z ziemniakami pure i surówką z marchwi 18zł
Soplicowie słodkości
Szarlotka własnego wypieku, podawana na ciepło, z gałką lodów, bitą śmietaną o słodkim sosem 10zł
Puchar lodów z dodatkiem bitej śmietany i słodkiego sosu 10zł
Sorbet z malinami 10zł
Naleśniki z owocami 14zł
Przedstawione menu ma charakter poglądowy – obowiązuje zawsze aktualny jadłospis i cennik dostępny w restauracji.