Restauracja

Oprócz hotelu, w naszym budynku mieści się również elegancka restauracja, której ofertę kierujemy nie tylko do Gości naszego hotelu, ale również do osób z zewnątrz.

Przytulne wnętrze naszej restauracji umili przychodzącym czas oczekiwania na współtowarzysza. To również doskonałe miejsce, do zrelaksowania się przy filiżance aromatycznej kawy lub do zjedzenia smacznego lunchu, czy też delektowania się smakami wytwornej kolacji.

Mniejsze restauracje, znajdujące się w centrum Bydgoszczy, z reguły nie są połączone z obiektem hotelowym. Brak możliwości rezerwacji hotelowej może być pewnym problemem w przypadku, gdy organizacja przyjęcia przewiduje większą liczbę Gości oraz całonocną zabawę.

Dzięki temu, że oferujemy Państwu połączenie dwóch tych miejsc, jesteśmy w stanie zaproponować naszym Gościom zorganizowanie urodzin, przyjęcie, a nawet wesela.

Nasi profesjonalni kucharze codziennie przygotowują rozmaite potrawy z różnych zakątków świata.

Zapraszamy również do naszej Nowej Bawialni, która znajduje się na tyłach naszej restauracji.

Goście naszej restauracji mogą skosztować u nas:

  • pysznych, sycących zup,
  • przeróżnych dań mięsnych i rybnych z ciekawymi dodatkami,
  • różnego rodzaju aromatycznych kaw,
  • wybornych win, idealnie dopasowanych do poszczególnych potraw,
  • kolorowe drinki na bazie różnych alkoholi, przygotowywane według gustów Gościa,
  • bezmięsnych przysmaków dla wegetarian,
  • dań, przygotowanych szczególnie z myślą o dzieciach,
  • wyśmienitych deserów, które będą idealnym dodatkiem do gorącej kawy lub pysznej herbaty.

W razie jakichkolwiek pytań, czy szczególnych próśb, nasze uśmiechnięte kelnerki, z chęcią doradzą Państwu przy wyborze dania. Natomiast w przypadku organizacji przyjęcia, sprawnie poradzą sobie w każdej sytuacji.

Dania lunchowe :

(17-21stycznia 2022r.)

– Rosół z makaronem
– Ogórkowa
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

Zapiekany filet drobiowy z salsą pomidorowo – kaparową, podany z frytkami i surówką

Duszona karkówka w sosie pieczeniowym, podana z prażoną kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem

Naleśniki z nadzieniem szpinakowym, zapiekane z serem ( 2 szt. )

Sałatka grecka podana z ziołowymi grzankami

+ każdego dnia inny zestaw

Cena zestawu Zupa i II Danie 28zł (9zł+19zł)

Godz. 11:00-17:00 – z dostawą lub odbiorem własnym 604 841 307

 

Poglądowe Menu Restauracji:

Zapraszamy codziennie

Od 11:00 do 22:00

 W niedzielę od 11:00 do 17:00

Szef Kuchni poleca:

Krewetki królewskie smażone na maśle z nutą czosnkową polane białym winem 8 sztuk/42zł

Królewska zupa rybna 350ml/16zł

Łosoś pieczony w piecu podany na tagiatelle ze szpinakiem i serem parmezan (250g)/47zł

Grillowany Stek po amerykańsku podany z frytkami typu steakhouse i warzywami gotowanymi (250g)/66zł

Bitki wołowe z polędwicy wołowej w sosie pieprzowym, grillowane warzywa i pieczone ziemniaki (200g) 61zł

Schabowy z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami i mizerią (300g) 40zł

Polędwiczka wieprzowa na gruszce w sosie tymiankowym z odrobiną musztardy francuskiej podana z pieczonymi ziemniakami i warzywami gotowanymi (250g) – 36zł

Do tego wszystkiego polecamy swojski kompot (300ml) – 5zł

 

Śniadania

Jajecznica po chłopsku z 2 jaj robiona, podawana z pieczywem 12,00 zł

Omlet „Mości Dobrodziejki” w dwóch postaciach podawany- na słono lub słodko 13zł

 Półmisek „Domeyki” 25 zł

– półmisek wędlin i serów

– parówki lub jajecznica (do wyboru: na maśle, na szynce, na boczku)

– pieczywo, masło, dżem

– kawa lub herbata

 

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej z dodatkami (100g) – 29zł

Carpaccio z polędwicy wołowej, szczodrze przyprawionej oliwą, pomidorami suszonymi , kaparami i okraszonej tartym parmezanem (100g) – 28zł

Śledź śpiący pod śmietanową pierzynką z dodatkiem cebuli (120g) – 16zł

 

Sałatki

Sałatka “Zosi” z grillowanym kurczakiem (100g) – 23zł

Sałatka “Soplicowo” z serem i świeżymi warzywami 23zł

Grillowany łosoś na kruchych liściach sałat z pomidorem, ogórkiem, oliwkami i ziołowym sosem (100g) – 23zł

Pieczona na różowo pierś z kaczki na mieszance sałat, z pomidorem, ogórkiem,  papryką i sosem musztardowo-miodowym (100g) – 25zł 

Zupy:

Żur polski na borowikach w chlebie podawany (350ml) – 16zł

Rosół staropolski ze swojskim makaronem (350ml) – 12zł

,,Kociołek skrzata,, zupa grzybowa (350ml) – 14zł

Pikantna zupa krewetkowa (350ml) – 16zł

Zupa cebulowa z dodatkiem pomidorów i ziół zapiekana z serem camembert (350ml) – 16zł

Barszcz z pasztecikiem (350ml) – 14zł

Flaki Wołowe & pieczywo (450ml) – 16zł

Drugie danie:

Dania z wołowiny

Tradycyjne zrazy wołowe z ziemniakami puree i buraczkami zasmażanymi (250g) – 42zł

Stek z polędwicy wołowej, frytki, warzywa gotowane (250g) – 65zł

Jegrowy placek” z gulaszem wołowym i ogórkiem kiszonym (250g) – 63zł

Grillowane medaliony z polędwicy wołowej, warzywa gotowane podane z pieczonym ziemniakiem i sosem Gorgonzola (250g) – 65zł

Dania z wieprzowiny

Polędwiczka wieprzowa z sosem bekonowym serwowana

z warzywami gotowanymi i ćwiartkami ziemniaka (250g) – 37zł

Polędwiczka wieprzowa z gruszką, podana na sosie tymiankowo-musztardowym, pieczone ziemniaki i warzywa gotowane (250g) – 37zł

Sznycel ,,a la wiedeński ,,z polędwiczki wieprzowej z frytkami i zestawem surówek (150g) – 33zł

Pieczona lub gotowana „łapa niedźwiedzia” – golonka

z piwnymi warzywami i ziemniakami z wody (600g) – 45zł

Żeberka pieczone w sosie własnym, marynowane w Coli, ziemniaki pieczone i bukiet surówek (250g) – 37zł

Dania z drobiu

Filet z kurczaka marynowany w czosnku ,grillowany podawany z sosem –czosnkowo-jogurtowym, frytkami i surówkami (150g) – 30zł

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym serwowane

z makaronem tagiatelle i warzywami gotowanymi (200g) – 35zł

Połowa kaczki pieczona z jabłkami, ziemniaki w ziołach

i modra kapusta (700g) – 43zł

 

Ryby

Filet z łososia w ogrodzie warzywnym z ryżem (250g) – 42zł

Pstrąg smażony w migdałach lub gotowany

podawany z frytkami i surówką z białej kapusty (ok.300g) – 33zł

Filet z dorsza w sosie śmietanowo pieczarkowym z ryżem i gotowanymi warzywami (200g) – 33zł

Sandacz smażonyna na klarowanym maśle, podany ze złocistymi kurkami, frytkami i surówką z kiszonej kapusty (150g) – 42zł

Dania regionalne

Bigos staropolski (250g) – 17zł

Rosyjska ruletka”: pierogi z farszem mięsnym, kapustą i grzybami, i ruskie (10 sztuk) – 20zł

Kaszanka z patelni z winną cebulą (200g) – 16zł

Dania Jarskie

Naleśniki ze szpinakiem i serem (2 sztuki) 18zł

Grillowany camembert z żurawiną (120g) – 18zł

Tagiatelle ze szpinakiem (250g) – 20zł

Camembert zapiekany w cieście francuskim, z żurawiną, orzechami, migdałami i brzoskwinią (150g) – 25zł

Rizotto z dodatkiem warzyw i parmezanem, na białym winie (250g) – 22zł

Dania uwarzone dla milusińskich

Naleśniki z serem waniliowym (2 sztuki) – 17zł

Faworki drobiowe z frytkami i bukietem surówek (120g) – 20zł

Rybny paluch z frytkami i bukietem surówek (120g) – 20zł

Kotlecik drobiowy z ziemniakami pure i surówką z marchwi (120g) – 20zł

Soplicowie słodkości

Szarlotka własnego wypieku, podawana na ciepło, z gałką lodów, bitą śmietaną o słodkim sosem (100g) – 17zł

Puchar lodów z dodatkiem bitej śmietany i słodkiego sosu 16zł

Sorbet z malinami 16zł

Naleśniki z owocami (2 sztuki) – 17zł

Przedstawione menu ma charakter poglądowy – obowiązuje zawsze aktualny jadłospis i cennik dostępny w restauracji.